Fűmagok

Aki kertészkedik jól tudja, hogy szinte végelláthatatlan az a munka, amit annak megfelelő állapotának elérésére fordítunk. Mindig van új, amit csinálni kell, például a füvesítés. A szép pázsit nemcsak a kertben, a gyümölcsfák között mutat jól, hanem az udvaron is. Ehhez megfelelő fűmagok szükségesek, amelyek elég ellenállóak mindenféle hatásnak.

Növény lévén, alapvető a növekedéshez a megfelelő táptalaj és víz utánpótlás. A kártevők ellen is védekezni kell és a különböző időjárási körülményeknek is ellen kell tudjon állni. A jó pázsit mindezt tudja. Ehhez azonban nélkülözhetetlen a minden körülménynek megfelelő fűmagok keveréke, amelyek együttesen történő elvetése biztosítja a növekedést és túlélést.

A fűmagok hosszú évek alatt, fajkeveredések árán kerülnek kifejlesztésre. Így lesznek elég ellenállóak a természeti hatások ellen. Van, amelyik a meleget szereti és kemény talajban is nő, más remekül tűri a hideget vagy az árnyékos helyet. A fűmagok tehát képesek alkalmazkodni minden időjáráshoz és körülményhez.