Bosszantó, amikor egy nyomtató csak úgy „issza“ a tintát. Néhány lap és máris cserélnünk kell a tintapatront. Elkerülhetjük ezeket a kellemetlenségeket, hogyha egy gazdaságos nyomtató beszerzése mellett döntünk. Az otthoni és kisirodai használatra alkalmas, sokoldalú Epson EcoTank megváltoztatta a nyomtatástechnikáról kialakított képet.

A működési alapelven nem sokat változtattak, hiszen tintasugaras technológiát alkalmaztak. A titok a kapacitásban rejlik. Alaposan redukálták a nyomtatáshoz szükséges tintahasználatot.

A gazdaságos nyomtatóval a végeredmény is sokkal minőséginek számít, ami mindvégig változatlan marad. Egy átlagos típussal, jobb esetben 10 000 kinyomtatott oldal után már lehetnek gondok. Az Epson EcoTank gazdaságos nyomtatóval viszont nem készül csíkos, hiányos nyomat.

A gazdaságos nyomtató oldalán található tintatartályokkal kiküszöbölték a tintapatronokkal járó hátrányokat: nincs több tintapatron cserélgetés, nincs több magas oldalköltség, csak gazdaságos és környezetbarátabb nyomtatás. Tehát jelentősen csökkentették a berendezések fenntartási költségét, ami egyaránt hatalmas előny az irodai és otthoni felhasználás szempontjából.