Sajnos, nagyon sok embernek helytelen a testtartása, ami miatt különböző egészségügyi problémák alakulhatnak ki, például az egyik legsúlyosabb a gerincsérv. Nagy fájdalommal jár ez a betegség, ami leggyakrabban deréktájékon jelentkezik. Ha a beteg meg akar mielőbb szabadulni a kínoktól, ajánlott felkeresnie egy profi gyógytornászt. A Gyógytornászom rendelő szerint „nagy eséllyel újra fájdalommentesek lehetnek a hétköznapjai”. Nagyszerű módszer a McKenzie kezelés a gerincsérv gyógyítására, mert ez a mechanikai diagnózis terápia segít visszamozdítani a sérült porckorongot a helyére.

Ily módon szünteti meg a fájdalmat okozó idegi nyomást. A Gyógytornászom rendelőben a kezelés voltaképpen egy alapos állapotfelméréssel kezdődik. Ekkor a szakember kikérdezi a pácienst a panaszok helyéről, a fájdalom jellegéről, intenzitásáról, majd egy mozgásvizsgálat során megfigyeli a beteg mozgását is. Végül következik a mozdulatok betanítása, amiket a páciens egyedül, a saját otthonában fog végezni.

Nagy figyelmet kell szentelni a helyes testtartásnak is, mert az érintett csak így tudja elkerülni a tüneteket kiváltó mozdulatokat. Miután a helyére került a gerincsérv és megszűntek a fájdalmas szimptómák, akkor el kell kezdeni a gerincstabilizáló izmok erősítését abból a célból, hogy megakadályozzuk a probléma újbóli megjelenését. Gyógytorna segítségével érhetjük ezt el, de eredményes technika lehet a manuálterápia is. Csakúgy, mint a McKenzie terápiát, ezt is kizárólag szakképzett gyógytornász és orvos végezheti el.

A rendelőben dolgozó tapasztalt szakemberekre nyugodtan rábízhatjuk magunkat, mert ők segítenek nekünk abban, hogy minél előbb megszabaduljunk a gerincsérv okozta kínoktól. Felvehető a kapcsolat a gyógytornászokkal a gyogytornaszom.hu portálon keresztül. Mindazonáltal, a gerincsérv gyógyulása után is javasolt a rendszeres torna, sportolás, illetve a helyes testtartásra való odafigyelés. Utóbbiról különösen hajlamosak vagyunk megfeledkezni, viszont visszatérhetnek a fájdalmaink.