Gyógytorna
Gyógytorna

A modern kor sok olyan pozitívumot hozott magával, ami megkönnyíti a mindennapokat. A különféle eszközök és gépek már leveszik az ember válláról a terhet és ezzel teszik kényelmessé az életet. De egyszerűen szólva, a könnyebb nem mindig jobb. A megerőltetés, legalábbis ideális, kontrolált formában gyakran előnyös. Sokan annyira beleragadtak a kényelem posványos mocsarába, hogy már néhány kilós teher megmozgatását sem szívesen vállalják, a fárasztó mozgásformákról, amilyen a futás vagy a hosszabb gyaloglás, biciklizés nem is beszélve.

Ennek sajnos komoly hatása lesz, amit senki sem szívesen tapasztal meg. Az izomrendszer ugyanis túl azon, hogy látványos formát nyújt, fontos szereppel van ellátva. Feladata, hogy körbevegye és stabilan tartsa az ízületeket, porcokat, olykor a csontozat hatékony működését segítse elő. Remek példa erre a derék- és gerincfájdalom. Ha gyengülnek a szövetek és a porckorongokat képtelenek a helyükön tartani, akkor kialakulhat a sérv.

Ez az a betegség, ami többnyire a túlerőltetés hatására jön létre. De mi a túlerőltetés? Egy ellustult szervezetnek, már szinte bármi. Viszont, ha kialakulnak a panaszok, amelyek egyértelműen a kényelmes életvitelre vezethetőek vissza, akkor a mozgásban van a megoldás kulcsa. A gyógytorna sok esetben tud segíteni, még úgy is, hogy súlyos állapotokat kezel. Gyakorta a műtéti eljárások válthatóak ki vele. További információkért mindenképp érdemes ellátogatnod a www.gyogytornaszom.hu weboldalra. Itt megismerhetőek a pontos részletek, külön testtájékokra bontva.

Többféle eljárás létezik a McKenzie tornától kezdve, a manuál terápiáig, kineziológiai tapaszok használatán át a köpölyözésig. A krónikus ízületi bántalmak végleg megszüntethetőek és többé nem kell kellemetlen fájdalommal, olykor gyógyszerek szedésével élni tovább. Legyen az a hát, derék, láb, kar, fej, ami érintett, a tünetek olykor összefüggnek, mert az idegvégek becsípődése, nyomódása könnyedén kisugározhat az alapponttól sokkal távolabbra. Itt az ideje, hogy a mozgással újból kiváló egészségi állapotba hozza magát bárki, aki eddig elhanyagolta a testét. A feltételek már rendelkezésre állnak.