Gyógyító sószoba
Gyógyító sószoba

A só ősidők óta kíséri az emberi fejlődést, elsősorban az étkezési szokásokat változtatta meg gyökeresen, mert só nélkül íztelen minden étel. A sónak mindig nagy ára volt, nem egy esetben messze vidékről kellett beszerezni. A sópára gyógyító hatását is régóta ismerik, ezért sokan igyekeztek valamilyen módon mesterségesen előállítani a gyógyuláshoz szükséges körülményeket.

Így jött létre a sószoba. A sótéglákból épített zárt tér tökéletesen tudja utánozni egy sóbarlang belső terének állapotait. A sószoba belső légkörét dúsítani lehet mesterségesen adagolt sópárával.

A porlasztott sóból készített levegőpermetet egy ventilátor segítségével lehet bejuttatni a sószobába. A sószoba óriási előnye, hogy otthoni körülmények között is berendezhető. A szaunával is egybeköthető gyógyszoba, könnyen módosítható, méretezhető a lakás megadott körülményei szerint. A sószoba nem igényel karbantartást, a benne felhasznált tégla örök életű. Azonban a páradúsításhoz, valamint a szaunához használt berendezések és készülékek időnként igényelnek karbantartási munkálatokat is.