Reggel, amikor kikászálódunk az ágyból, kellemes érezni valami puhát a lábunk alatt. A hálószoba szőnyeg lehetővé teszi, hogy jól induljon a nap. Sokan az olyan természetes anyagokból készült modelleket részesítik előnyben, mint a viszkóz, a gyapjú vagy a selyem. Azonban a szintetikus anyagok napjainkban már annyira csúcstechnológiásak, hogy az ebből készült hálószoba szőnyegek semmivel sem maradnak el a természetes társaiktól és az élettartamuk is hosszabb. A gyapjúváltozatok magas nedvesség- és hangelnyelő képességgel rendelkeznek.

Tartósak, így akár több mint 10 évig is szolgálnak. A selyem szálakból készült termékek esztétikusan néznek ki. Emellett puhák, erősek, rugalmasak és kellemesek a bőrnek, ráadásul a melegben hűtenek. A pamut modellek kellemes tapintásúak, antiallergének, stílusosak, könnyen tisztíthatóak és megfizethetőek. A viszkóz ötvözi a szintetikus anyagok és a természetes szálak legjobb tulajdonságait. A viszkóz hálószoba szőnyeg külsőleg hasonlít a selyemre, az ára viszont sokkal kedvezőbb.

Hosszú múltra tekint vissza a lerakóasztal

A konzolasztal nem egészen szokásos bútordarab az otthonokban. Sokaknak ez a koncepció összefügg az elmúlt évszázadok palotáinak és nagy társadalmi szalonjainak belső terével. Ez pedig teljesen indokolt! Valójában a lerakóasztal Franciaországban, XIV. Lajos uralkodása alatt és a barokk kor virágkorában jött divatba, igazi luxuscikknek számított, köszönhetően a valóban remek művészi kialakításnak. A fenséges múlt csodálatos remekműveit manapság már csak a múzeumokban láthatjuk.

A modern házakat viszont tökéletesen díszítik a lerakóasztalok szerényebb változatai, amelyek nemcsak dekoratív, hanem funkcionális elemek is lettek a belső térben. A konzolasztalok sokféle stílusban, formában és méretben kaphatóak, a szélességük azonban mindig kicsi, inkább keskeny. Ez a fő tervezési jellemző nélkülözhetetlenné teszi a lerakóasztalokat a kicsi helyiségekben, a folyosókon, a lépcsők alatt, valamint ott, ahol dekoratív sarkot szeretnénk létrehozni és a belső teret kényelmesebbé tenni.