A téli gumi jelentősége
A téli gumi jelentősége

A vezetés biztonságosabbá tételéhez szükséges a jármű rendszeres ellenőrzése és karbantartása. A legkisebb meghibásodások is nagy gondokat okozhatnak vezetés közben, ezért jó megelőzni azokat. Az abroncs típusa is befolyásolhatja az autózás élményét. Hideg időben a téli gumi nagyobb stabilitást biztosít a járműnek, ezáltal biztonságban érezhetjük magunkat.

A csúszós, jeges utakon ugyanis nagyon könnyen elveszíthetjük az uralmat az autó felett, ezért fontos a megbízható gumiabroncs, ami megfelelő tapadást biztosít. A téli gumi használata azonban nem előnyös a melegebb hónapokban. Ugyanis ez a termék úgy lett tervezve, hogy a hideg, nedves aszfalton tud optimális teljesítményt nyújtani.

Meleg, száraz körülmények között viszont nagyon gyorsan kopik. Ez gazdasági szempontból is igen hátrányos, hiszen hamar elhasználódik és le kell cserélni. Másrészt, ilyenkor az autó több üzemanyagot is fogyaszt és a vezetést is nehezebbé teszi. A téli gumi használata tehát csak a megfelelő körülmények között ajánlott.