HIFU gépek

A szépségiparban már régóta nemcsak különféle kozmetikumokat használnak, hanem nagy hatékonyságú készülékeket is. Ilyenek például a HIFU gépek, amelyeknek ma már a 3. generációs változatai is megtalálhatóak a piacon, illetve a szépészeti klinikákon, szalonokban.

Ezek a legújabb modellek, a legelsőkhöz képest sokkal látványosabb eredményt érnek el, ugyanis 1 kezelőszál helyett, egyből 11-et raknak el, ami sokkal egyenletesebbé teszi a kezelés. Sőt, lerövidíti a kezelési időt és a hatékonyságot is nagyban növeli.

Ezt a fejlesztést a kínaiak dolgozták ki, annak ellenére, hogy még ma is az általuk gyártott HIFU gépek az olcsóbbak és az a hír járja, hogy ezek kevésbé hatásosak, mint a koreai modellek. Azonban a szakik megnyugtatnak, hogy a kínai HIFU gépek semmivel sem maradnak le a drágább konkurens készülékektől, csupán nem fordítanak akkora energiát a marketingbe.

A koreai HIFU gépek forgalmazóinak akkora profit marad meg eladás után is, hogy megéri ellenreklámot csinálni, így a nálunk is kapható berendezések rossz híre csupán ennek köszönhető. Ha pedig levonjuk ebből a következtetést, akkor beláthatjuk, hogy az infrabicikli ára sem feltétlen tükrözi azt, hogy az adott készülék mennyire hatékony.

Igaz egy irányt mutat, hiszen ha annyira olcsó, hogy az előállítási költséget is alig fedezi, akkor borítékolható, hogy nem fog úgy teljesíteni, ahogy elvárnánk. Illetve, ha extrém magas az infrabicikli ára, az is elgondolkodtató, mert mégiscsak ugyanazon a technológiára alapszik, mint a többi hasonló jellegű gép, így nagyon jó indok kellene a nagy árkülönbségre.

Ugyanakkor az árkategóriánál sokkal fontosabbak a szakértői vélemények, amelyek tényleg a hatékonyságot, a teljesítményt és az energiafogyasztást veszik alapul, amikor elemzik a különféle változatokat. Például az alakformalogepek.hu weboldalon objektív leírások olvashatóak, több ilyen fajta berendezés kapcsán, így valós adatok alapján dönthetjük el, hogy melyik lenne a megfelelő. Természetesen az infrabicikli ára is helyet kaphat a szempontrendszerünkben, de csak a többi tényező figyelembe vétele után.