hőállo habarcs
Hőállo habarcs

Hőtermelő eszköz vásárlásakor nem szabad elfelejteni, hogy az egy összetett fűtési rendszer része. Ezért az ilyen egységek felszerelésekor fontolóra kell venni az összes szükséges alkatrészt, különösen a kazán füstcső tulajdonságait. A fő feladata, hogy légáramlást hozzon létre a fűtőberendezésben, valamint eltávolítsa az égéstermékeket és a különféle mikrorészecskéket. A felfelé emelkedő meleg levegő kiszorítja a hideget. Ezen elv alapján működik a kémény.

A különálló részekből álló és moduláris szerkezetekből összeszerelhető kazán füstcső főként az épület belsejében helyezkedik el, valamint a korábban megépített tégla csatorna mentén. A kémény felszerelése után csatlakoztatni kell a kandallóhoz, kazánhoz vagy más fűtőberendezéshez. Vannak olyan helyzetek is, amikor a cső irányát meg kell változtatni a füst eltávolításához. Például, ha a hőtermelő berendezés vagy maga a szoba tervezési jellemzői nem teszik lehetővé az égéstermékek egyenes úton történő eltávolítását. Ilyenkor a kazán füstcső, mint kiegészítő eszköz, szükséges a kéményhez. Minőségi építőanyagokat keres megfizethető áron? Akkor jó helyen jár! A hőálló habarcs kiválóan alkalmas az olyan berendezések létrehozására, amelyek állandó hőhatásnak vannak kitéve. Ez az anyag biztonságos az egészségre és a környezetre, jó rugalmassággal rendelkezik. A keverék akár 200 fokos hőmérsékleten is megtartja a tulajdonságait. Fontos előnye a hosszantartó magas hőmérsékleti viszonyoknak való ellenállás.

A hőálló habarcsot a leggyakrabban kandallók, kályhák és más fűtőberendezések megépítéséhez használják. Az anyag nem tartalmaz kémiai pigmenteket vagy polimereket, ezért környezetbarát. Könnyen és egyenletesen felvihető, így garantáltan jó tapadást biztosít a kandalló felületéhez, nem repedezik meg és nem folyik le a ferde vagy függőleges területekről. Hosszú ideig tárolható, mivel nem veszíti el az értékes tulajdonságait. A cementtől és annak analógjaitól eltérően, a kandallók megépítésére szolgáló speciális hőálló habarcs nagy rugalmasságot mutat, ami egy másik fontos jellemzője.