Táskarugós matrac

Napjainkban rengeteg típusú fekvőbetét létezik, amíg régen egyet, esetleg kétfélét ismerhettünk, de mostanra számtalan modell és gyártó van jelen a piacokon. Talán az egyik legkiemelkedőbb változat a táskarugós matrac. Ez a típus úgy lett kifejlesztve, hogy a rugók kisebbek a hagyományosnál és külön kis zsákokba vannak elhelyezve, ezért azok használatkor egyenként mozognak.

Ennek a kidolgozásnak köszönhető, hogy a táskarugós matrac tökéletesen tud alkalmazkodni az alvási pozíciókhoz, ezért amikor rajta pihenünk, a súlyunk egyenletesen oszlik el a sok kis zsákrugón. Testünk fekvés közben különböző alátámasztást igényel. Például, amikor oldalt fekszünk, a csípőnk és a vállunk kell besüllyedjen kicsit ahhoz, hogy a gerincünk egyenes maradjon. Az évszakok változására való tekintettel, ezek a fekvőbetétek úgy lettek gyártva, hogy mindkét oldaluk alkalmazható, ezért nyáron ajánlott a nyári oldalt használni, télen pedig a télit. A táskarugós matrac aprólékos kifejlesztésének hála, sokkal tovább megőrzi a formáját és ezáltal felülete hosszabb ideig egyenletes marad.

A gyártók ezekre a követelményekre mind gondoltak, amikor megalkották a táskarugós matracot. Kicsit furcsán hangozhat, de legegyszerűbben úgy tudjuk az ideális fekvőbetétet kiválasztani, ha elsétálunk egy szaküzletbe és ott kipróbáljuk azt. Így biztosak lehetünk abban, hogy olyan modellt viszünk majd haza, ami minden szempontból megfelelő. Talán nincs is kitűnőbb annál, mint egy hosszú és kimerítő munkanap végén szundikálni a kényelmes ágyon.