albérlet
Albérlet

A lakásbérlés nem hasonlítható össze a lakásvásárlás pénzügyi kötelezettségeivel. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne okozna problémát. Az emelkedő árak és növekvő kereslet miatt, egyre nehezebb kiadó lakást találni. A baj elkerülése érdekében, a választás kérdésében nagyon körültekintően kell eljárni. Ellenkező esetben jelentősen túlfizethetünk, sőt, akár egy per résztvevőjévé is válhatunk, ha nem tudjuk dokumentumokkal bizonyítani, hogy jogunk van az ingatlanban való lakhatásra.

Vannak még olyan albérletközvetítő irodák, amelyek csak számlaképes albérleteket kínálnak. A cégünk fő prioritásai az őszinteség és az átláthatóság. Átfogóan együttműködünk az ügyfeleinkkel és teljes körű támogatást nyújtunk a bérleti tranzakció minden szakaszában, garantálva a partnerek érdekeinek magas szintű védelmét, a lehető legnagyobb megtakarítással. A legtöbb bérlő fő hibája a megkötött megállapodás ismeretének hiánya.

Az ideális lehetőséget megtalálva, az eufóriában lévő bérlő gyakran kész úgy szerződést kötni, hogy nem igazán olvas bele annak tartalmába. A bérbeadó a szerződésben szinte mindig feltünteti a lehetséges pénzügyi szankciókat, ha valamelyik pont nem teljesül. A tulajdonosok sok esetben siettetik a szerződés aláírását, mondván, hogy minden szabványos. A bérleti idő, a fizetések időpontja, a késedelmi díjak, az albérletre vonatkozó záradék, a közüzemi számlák fizetésének feltétele – mindez fontos!

Azoknak, akik lakást szeretnének bérelni Budapesten, ajánlatos megvitatni a szerződés minden szakaszát. Annak ellenére, hogy a legtöbb bérbeadó szabványos szerződést köt, ezekben lehetnek különleges rendelkezések (korlátozások az éjszakai vendégek, a háziállatok stb. szempontjából). Nem tanácsos elhanyagolni a számlaképesség kérdését sem. Ez abban az esetben lehet különösen fontos, ha a bérlő lakhatási támogatást tervez igénybe venni. Mi segítünk megszabadulni az egészen logikus félelmektől, amelyeket minden második potenciális bérlő megtapasztal az új otthona kiválasztásakor. Ez a helytelenül megkötött bérleti szerződés, valamint a számlaképesség hiánya.