Mintás tapéta

A tapétákat sokan azért szeretik, mert mindig van miből válogatni, ezért csak a kreativitás szab határt annak, hogy végül milyen is lesz a fal. Egyre elterjedtebb a mintás tapéta, amelyiknek van retro és modern változata is.

Rusztikusabb lakásokban, házakban a retro nagyon jól mutat, míg a korszerűbb otthonokban egyértelműen az utóbbi a befutó. Manapság a mintás tapéta Vlies típusú. Ennek a különlegessége az, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható tapéták nagy részével ellentétben nem egyszerű papír alappal rendelkezik. Ezen faburkolatnak a hordozója nem szőtt textília, ami azt jelenti, hogy minden más fajtával ellentétben nagyon könnyen felrakható. Nincs más teendője a tulajdonosnak, mint a külön erre a célra kifejlesztett ragasztót használni majd precízen felrakni szárazon a tapétát, és már készen is van a folyamat.

Ennek köszönhetően nem kell szakemberhez fordulni, aki bizony sokszor borsos áron dolgozik és így a tulaj rengeteg időt, energiát és pénzt takaríthat meg. Ha minden gondmentesen történt, akkor a mintás tapéta nagyon sokáig szép és ép marad.