pályázatírás
Pályázatírás

A beruházásokhoz mindig pénz kell, amit a vállalkozók pályázati forrásokból is megszerezhetnek, bár ez nem a legegyszerűbb feladat. Ezért sokan fordulnak pályázati tanácsadó cégekhez segítségért, hiszen tudják, hogy a szakemberektől minden támogatást megkapnak a sikerhez. A pályázatírói munka rendkívül összetett ismereteket és precíz munkavégzést követel meg: nem véletlen kér ilyen sok cég segítséget a pályázatíráshoz.

A Forrás Centrum Kft. professzionális tudással rendelkező munkatársai például nem csupán tanácsokkal segítik az ügyfeleiket, hanem van pályázatfigyelő szolgáltatásuk is, ráadásul ingyenes a feliratkozott személyeknek. Amennyiben megvan az a kiírás, amelyik ideális az ügyfélnek, akkor a pályázatírás felelősségteljes munkáját is elvállalják. Tulajdonképpen egyszerű munkáról van szó, de szerteágazó ismereteket és hatalmas pontosságot követel meg. Nem csoda, hiszen a dokumentációt úgy kell összeállítani, hogy a bizottságot megragadja és több száz vagy ezer közül is az Önét válassza ki.

Ezért is rendkívül fontos a pályázatíró feladatköre, hiszen kis- és középvállalkozások, nagyvállalatok, alapítványok, civil- vagy közhasznú szervezetek sorsa múlik sok esetben rajta. Tehát, ebben benne van, hogy rengetegen versengenek a vissza nem térítendő és egyéb támogatásokért. A jó szándék, a megfelelő indok nem elegendő, mert olyan dokumentációt, pályázatot kell beadni, ami garantáltan versenyképes. Csak így van esély elnyerni a kiszemelt pályázatot.

Nélkülözhetetlen tehát egy szakképzett és profi, alapos, precíz pályázatíró alkalmazása. Eleve jobb esélyekkel indul a források megpályázásában az a szervezet, amelyik szakértő pályázatírót alkalmaz. A szakember azokat a tendereket választja ki, amely területeken a legerősebb lehet az elkészített anyag, ahol a legnagyobb esélyekkel indulhat a versenytársak ellen. Ezután a pályázatíró alaposan elemzi a szövegezést, majd a szervezet gazdasági, pénzügyi szakértőivel, illetve vezetőivel együttműködve összeállítja a beadandó anyagot.