multi split klíma
Multi split klíma

Ön sem rajong a túlzott melegért? Sajnos vagy inkább szerencse, hogy az időjárás alakulását nem igazán tudja az ember befolyásolni, mert különben hatalmas káosz lenne. Ilyen formában ugyanakkor nincs más, mint tenni azért, hogy a lakáson belül legalább olyan klíma uralkodjon, amilyen tökéletesen megfelel az igényeinek. Vidéken ezzel még nincs olyan nagy probléma, mert a lombos fák árnyéka kiterjedve a lakásokra jelentősen lehűti, így mindenféle technikai berendezés nélkül is kifejezetten kellemes idő uralkodik a szobákban.

Egy nagyvárosi panelház sokadik emeletén ugyanakkor ez nem opció, ezért muszáj a modern tudományt segítségül hívni. Erre már igen remek lehetőségei vannak, hiszen a légkondicionáló egységek sokféle formában és gyakran igen kedvező feltételek mentén érhetőek el. Itt vannak például a multi split klímák, amelyek a kialakításukból adódóan képesek egyetlen kültéri egységgel több beltéri részt kiszolgálni.

A lakáson belül oldalfali vagy kazettás megjelenésű formában találhatóak meg a szerkezetek és mind külön szabályozhatók. Ekkora luxusra ugyanakkor csak kevés embernek van szüksége, viszont az irodákban vagy kereskedelmi egységekben éppen erre van igény. Ami pedig a költségeket illeti, azok elég sok mindennek a függvényében változhatnak. A teljesítmény például sokat nyom a latban. A kialakítás formája sem mindegy. A több fokozat, kompakt dizájn, intelligens leolvasztó rendszer, meleg indítás, megnövelt biztonság, egyszerű karbantartás, mind hozzájárulnak a kiadások növekedéséhez vagy csökkenéséhez.

A komplex rendszerek általában több 100 000 Forint feletti értékkel bírnak, de a bekötésük mindenképpen megéri a kiadásokat, ugyanis olyan kényelmet biztosítanak, amire mindig vágyott. Gombnyomásra lecsökkentheti a lakás adott helyiségeinek a hőmérsékletét az ideálisra, esetenként a fűtést is megoldhatja ilyen formában. Természetesen itt nem a főszezonról van szó, de például ősszel vagy tavasszal tökéletes kiegészítést jelent, amikor még vagy már felesleges lenne beindítani a nagyobb kapacitással bíró kazánt. A multi split klíma tehát okos megoldás, bátran tesztelje le!