Minden évben megrendezésre kerül a fergeteges Velencei Karnevál, amit legalább egyszer az életben mindenkinek látnia kellene. 2024-ben február 2-án kezdődik az esemény, amire már most lefoglalhatod a helyet, így biztosan nem maradsz le róla. Ezt is megtudhatod a www.velencei-karneval.hu linkre kattintva. Az említett weboldalon olyan kiváló utazási irodát ismerhetsz meg, amelyik zárt csoportok, baráti társaságok, iskolák, klubok, munkahelyi közösségek jelentkezését egyaránt örömmel fogadja.

Hozzájárul ahhoz, hogy a karneválra indulók egyedi igényeinek valósuljanak meg az utazások. Az utazási iroda külön kedvezményt biztosít csoportszervezőknek. Érdemes már most megtenned a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a lehető legkényelmesebb módon eljuthass a pároddal, családoddal vagy baráti társasággal erre a jeles eseményre. Az első írásos emlékek, amelyek a Velencei Karnevált említik, 1094-ból vannak, viszont a húshagyó keddet csak a 13. század végén nyilvánították hivatalos ünnepnek.

Azóta ehhez a mozgó egyházi dátumhoz igazítják a karnevál kezdetét. Bár időről-időre változott az uralkodók hozzáállása, ezért nem minden évben volt megtartva az esemény. 1797-ben például betiltották az egész ünnepet, kiváltképpen a maszkok viselését. A hatóságok sohasem szerették az álarcot, azonban a karnevál idején engedélyezve volt a viselése ugyanúgy, mint egyéb szakrális ünnepek során. Bár a kereszténység idejére elveszítette eredeti jelentését, egyszerűen csak a karnevál szimbólumává vált.

1979-ben a velencei tanács hozott egy döntést, miszerint ezentúl minden évben garantáltan megrendezésre kerül a Velencei Karnevál. A Ti helyetek is ott van ezen a feledhetetlen eseményen, hiszen életre szóló élménnyel ajándékoz meg titeket. Ma már semmi akadálya nincs annak, hogy azok az emberek, akik részt szeretnének venni ezen a parádés karneválon, ezt megtehessék. Az utazási iroda szervezésében pedig úgy az utazás, mint a Velencében töltött napok kizárólag kellemesen telnek majd. A weboldalon az árakról is tájékozódhatsz.