Klíma

A technológia fejlődésének köszönhetően, napjainkban egyre több elektronikai eszköz árasztja el a piacot. Így van ez a klíma berendezések terén is. Kivitelezés szempontjából is több típus található.

A háztartásokban legjobban kedvelt az oldalfali változat, mivel könnyen beszerelhető és kevés a helyigénye. Olyan helyiségekben, ahol álmennyezet van kialakítva, ajánlott beépíteni a kazettás, más néven az álmennyezeti klímát. Ennek előnye az egyenletes hőelosztás, az egyszerű karbantartás és tisztítás.

Mivel egyik legköltségesebb a légcsatornázható berendezés, leginkább nagyobb ipari helyiségekben alkalmazzák, ahol több szobának a klimatizálására is szükség van. Ezekből többféle teljesítményű található és a látható eszközeik variálhatóak úgy színben, mint kialakításban.

A parapet vagy mennyezeti típusú klíma, ahogy a megnevezése is mutatja, két pozícióban szerelhető fel, az oldalfalra vagy a mennyezetre. Előnyei közé sorolható az egyszerű beszerelése, csendes működése, ráadásul nagyobb teljesítményben is megtalálható.