LEGO tűzoltóság

Ki látott még olyat, hogy ne keltette volna fel az érdeklődését egy gyermeknek a hatalmas tűzoltó autó? A csöppségek nagyon szeretik megfigyelni a különleges dolgokat és játszani velük.

Ha már a tűzoltó autóval nem tudnak játszani, akkor a LEGO tűzoltóság valamelyik szettje biztosan elnyeri majd a tetszését. Itt ő rakhatja össze, saját kezűleg a tűzoltóság épületét, megfigyelheti a tűzoltókat és a felszereléseket is. Egy felnőtt jó ha elmondja neki, mikor mit szoktak csinálni a tűzoltók és miért van szükség rájuk. Ennek tudatában újrajátszhatja a tanultakat. Remek lehetőség ez a megismerésre és a látókör bővítésére. Ha van az óvodában egy ilyen LEGO tűzoltóság, akkor könnyebben megérthetik a hivatások közötti különbséget.

Főleg akkor, ha még más szakmák is vannak a készletben. Így nemcsak megfigyelhetik a rendőrséget, tűzoltóságot és kórházat, hanem el is játszhatják azt, hogy mi történik ott. A cselekvésnél pedig nincs jobb tanító. A LEGO tűzoltóság már egész piciknek is beszerezhető, nagyobb kockákból elkészítve.