Kis méretű Leica keresőtávcső
Kis méretű Leica keresőtávcső

Akár vadászni, akár kirándulni indulunk, igen fontos, hogy a megfelelő felszerelést magunkkal vigyük. Egyrészt a kényelmünk és a biztonságunk érdekében, másrészt a sikeres kaland miatt. A Leica keresőtávcső az utóbbit szolgálja, hiszen a sikeres vadászathoz be kell cserkészni a prédát, ahhoz pedig feltétlenül szükséges egy jó minőségű, tiszta képet adó és megbízható messzelátó.

Amint az nyílván a nevéből is kiderül, a Leica keresőtávcső csak abban segít, hogy felderítsük a terepet és észrevegyük az esetleges célpontot.

A zsákmány leterítésében már a fegyverre szerelt célzó távcső lesz a segítségünkre. A kirándulás során is fontos, hogy legyen nálunk egy jó távcső, ami nem foglal sok helyet a hátizsákban és könnyen magunkkal vihetjük.

Remek szolgálatot nyújt az élővilág, valamint a táj megfigyelésében. Sőt, a tájékozódásban is segítségünkre lehet, ugyanis ezzel könnyebben észrevehetjük a távoli tereptárgyakat, amelyek irányjelzőként szolgálnak. A Leica keresőtávcső éles képet biztosít és kompakt mérete miatt, könnyen elfér akár a zsebünkben is.