A naperőmű egyáltalán nem veszélyes

Sajnos, ha kimondjuk, hogy erőmű, sokaknak Csernobil jut eszükbe, hiszen ott is egy ilyen komplexum miatt keletkezett az a katasztrófa, ami miatt ma sem szabad védőöltözet nélkül megközelíteni a környéket.

Azonban a naperőmű ilyen veszélyeket nem rejt magában, hiszen itt egyszerűen nincs mi felrobbanjon vagy emberek halálához vezessen. Tulajdonképpen itt nem az atomból, hanem a Napból érkező sugárzást alakítják át a napelemek segítségével elektromos energiává. Tehát, semmiféle káros hatása nincs sem a környezetre, sem az embere, sőt, meglehetősen környezetbarát, ami miatt egyre több országban létesül naperőmű. Bár az elsőket még az 1980-as években építették, azonban csak az elmúlt 10 évben kezdtek újabbakat létrehozni.

Bizonyára mostanra sikerült olyan technológiát kifejleszteni, aminek köszönhetően jóval olcsóbban, biztonságosabban és környezetkímélőbben állítható elő az energia. Hazánkban is egyre több naperőmű létesül, ami jelentősen csökkenti a környezetszennyezést. Már csak a környezetkímélő hatása miatt is megéri ilyenre váltani.