A kerítés fő szerepe

Az emberek már évszázadok óta építenek olyan építményeket, amikkel meg tudják védeni a javaikat, távol tarják a kíváncsi tekinteteket és egyfajta falat képeznek a saját területük és a külvilág között.

Mind a hármat garantálni tudja a kerítés, ami készülhet fából, vesszőből, nádból, földből, vagy, ami manapság a legelterjedtebb, betonból. Mondani sem kell, hogy az utóbbi alapanyag azért annyira kedvelt, mert időtálló, elképesztően stabil és nagyobb fizikai erőhatás esetén sem reped meg, törik el vagy megy tönkre végérvényesen. Miért is fontos tehát a kerítés felhúzása, amikor kész a ház? Sokan még eddig sem várnak, és már az alapozás után sürgetik a munkásokat, hogy készítsék el azt a betonból készült kerítés fajtát, amivel megvédhetőek a benti tulajdonok.

A kerítés fő szerepe, hogy a telek területét a környező közterülettől elválassza, sőt, ha szomszédok is vannak, akkor azokat is elhatárolja. Ennek a létesítménynek hála pedig nem kell tartania betolakodóktól sem, akik meg sem gondolják, hogy betörjenek egy olyan házba, ahol ez az építmény magas és masszív.