Biciklipumpa
Biciklipumpa

Egy útközben kilyukadt kerék vagy leeresztett gumiabroncs sok bajt okozhat. Ezért a biciklipumpa az egyik legfontosabb tartozék, amely nélkül egyetlen kerékpár tulajdonos sem létezhet. Ezek a kiegészítők, a kialakításuk szerint két nagy csoportra oszthatóak: kézi és műhely változatokra. A kézi típushoz tartózók habár sokoldalúbbak, de kevesebb a kapacitásuk.

Az általuk biztosított nyomás átlagosan 5-7 bar/70-120 PSI. A kézi biciklipumpa műanyag vagy alumínium alappal, opcionálisan nyomásérzékelővel és visszahúzható szeleppel rendelkezik, a kerekek könnyű felfújásához. Kényelmes kialakítást biztosít a T-alakú fogantyú és mindkét oldalra történő munkavégzés (mindkét irányba leng).

A műhelyi biciklipumpát kültéri vagy szervizben történő használatra tervezték. Ennek kialakítása nagyobb, hosszú teste pedig lehetővé teszi, hogy gyorsan felfújhassuk a kereket a kívánt nyomásig, ami modelltől függően legfeljebb 11 bar, amely a nagy mechanikus nyomásmérőn tükröződik. A kültéri típus drágább modelljeiben nem kell a fejet elcsavarni a különböző szelepekhez.