Fényszóró felújítás

Amikor az ember megveszi az új kocsit, amelyik valóban modern, egyszerűen nem tud betelni annak a szépségével és esztétikumával. Még az autólámpában is gyönyörködni tudnak sokan. Azonban több év elteltével, legyen bármilyen egyedülálló is a verda, a fényszóró felújítás elengedhetetlenné válik. Ez azért van, mert az előállított fény a külső hatások miatt, akárcsak a Nap UV sugarai, a karcolások, az időjárási viszontagságok és a kopás, egyre kevésbé jut át a fényszóró burkolaton. Nem szabad elfelejteni, hogy ez bizonyos látási körülmények között baleset bekövetkeztében is szerepet játszhat.

Azon sofőrök jól teszik, ha a fényszóró felújítás mellett döntenek, akiknek mindennél többet számít a biztonság. A szakértők is mindig felhívják arra a figyelmet, hogy a homályos lámpaburával közlekedő autót nagy esőben, ködben nehéz észrevenni. A fényszóró felújítás gyakran már 5 év után kötelezővé válik, még a legprofibb járgányoknál is, akárcsak az Audi, Mercedes vagy BMW.

Ez azért van, mert manapság az autógyártók, bár eltérő fényerejű, elektronikájú fényszórókat szerelnek a kocsikba, a külső burkolat szinte mindegyiknél ugyanaz, tehát polikarbonát anyag. Ez nagyon ellenálló, de természetesen nem tökéletes. A fényszórók mellett a gyártók nagy figyelmet fordítanak szélvédőkre is. Sok gyártó nem a legnagyobb autóüveg gyárakra alapoz, hanem a kisebbekre. Ide sorolható például a Nordglass. Ez azon cégek közé tartozik, amelyek termékeiből, bizonyos minőségi kritériumok hiánya miatt, csak néhány szerepel az első beszállítók listáján.

Azonban ez nem jelenti azt, hogy a Nordglass rossz márka. Sőt, egyes szempontok szerint ez igenis jó. Vannak ennél sokkal rosszabb vállalkozások is, mint például a rossz minőséget produkáló török, szíriai valamint litván vállalatok. A gyártók tudják, hogy vannak olyan márkák, amelyeket érdemes messziről elkerülni. Idetartozik például a Yantai, Royal Glass, Capitalglass, PS Laminated, Dora Glass és a Technoglass. Persze ezek a márkák is rendelkeznek E-szabványjellel, ami ugye garantál némi minőségbiztosítást. De ezeket, nem úgy mint a Nordglass termékeket, sok cég nem ajánlja.