Kutyaeledel

Új családtag érkezett a házba, ezúttal négy lábon? A kutyusok nagy örömet visznek a családtagok mindennapjaiba, így hát ezt viszonozni is kell. Hogyan? A törődés és kényeztetés nemcsak a játékot és simogatást jelenti, hanem az ideális kutyaeledel biztosítását is.

Annak érdekében, hogy a kutyus energikus, vidám és hosszú életű legyen, már a kezdetektől fogva fontos, hogy tápanyagokban gazdag eledelekhez jusson. Honnan lehet ezt beszerezni? Nyilván nemcsak a szaküzletekben, hanem már bármelyik hipermarketben forgalmaznak kutyaeledeleket.

Azonban nem mindegy, milyen márkát vásárol meg. Fontos, hogy megnézze az összetételt is, mivel a túl olcsó eledel sajnos nem felel meg a kutyák igényeinek. Lehet, hogy csillapítja az éhséget, de ennél többet nem csinálnak, és nem támogatják az ebek szervezetének egészségét.

A minőségi kutyaeledel összeállításakor vegye figyelembe egyrészt a változatosságot, másrészt pedig az egészséges összetevőket. A jutalomfalatokról sem szabad megfeledkezni, hiszen erre is szükség van a kutyusoknak, akár a betanítás alatt is.