Klíma akciók
Klíma akciók

Számos helyen már hosszú évek óta beépítésre kerültek a helyiségek hűtésére szolgáló berendezések, de előfordul, hogy valaki most adja a fejét a klímavásárlásra. Esetükben fontos információ, hogy milyen akciós készülék van pillanatnyilag jelen az egyébként igen széles kereskedelmi kínálatban.

Szétnézhet a leendő felhasználó az erre a területre szakosodott boltokban, de az interneten is lehet keresgélni. Vannak olyan weboldalak (mint például a klimaszakaruhaz.hu), ahol megnézheti, hogy jelenleg milyen akciós klímák közül válogathat.

Ehhez nem kell kimozdulni, a tájékozódáshoz elég egy számítógép vagy okostelefon is, természetesen WIFI hálózathoz vagy mobilnetre kapcsolva. A leengedett árú inverteres split készülékek megvásárlása jelentősen költséghatékony, sok esetben több tízezer forinttal is kevesebbet kell fizetni, ami a családi kassza szempontjából nem elhanyagolható tényező.

Az akciók aktív figyelését leginkább késő tavasszal vagy kora nyáron ajánlott követni, mert ilyenkor kerülnek leértékelésre az előző évad népszerű apparátusai. Ezek, annak ellenére, hogy nem a legújabb típusok, kifogástalanul ellátják az alapfunkciót, vagyis a hűtést és esetlegesen a hűvösebb hónapokban a fűtést. Ezek mellett ugyancsak megfelelnek levegőtisztítási célra is.

A szénanáthások tünetei a klimatizált helyiségekben tartózkodás folyamán enyhülnek. A készülék optimális működése és a felhasználók egészségének megóvása érdekében, minden rendszeres használatba helyezett gép bel- és kültéri egységet időnként tisztítani kell. A magában a helyiségben felszerelt rész fertőtlenítése is esedékes, legalább évente kétszer.

Az itt lerakódó szennyeződés jó táptalaj a baktériumoknak és a penészgombáknak. A periodikus karbantartási műveletek megelőzik, hogy a gép káros levegőt fújjon ki. Az akciósan beszerzett berendezések esetében is érvényes a gyártó által szolgáltatott garancia. A jótállási periódus időtartama fajtánként és előállító cégtől függően változó, viszont minden esetben legalább 1 évet foglal magába.