Milyen nyomtatót vegyek?
Milyen nyomtatót vegyek?

Mint mindenféle tárgy esetében, úgy a nyomtatóknál is mindegyik típus eltérő előnnyel szolgál. Azonban a rengeteg információ összezavarhat, így nem biztos, hogy sikerül kiigazodni és tudni a választ, a milyen nyomtatót vegyek kérdésre.

Manapság a két leggyakrabban megvásárolt változat a lézeres, illetve a tintasugaras nyomtató. Külső tulajdonságaikat figyelembe véve, a tintasugaras kisebb a lézeres nyomtatóhoz képest. Ezek alapján az elsőt otthoni, míg az utóbbit irodai használatra javasolják.

A lézeres ugyanannyi idő alatt sokkal több oldalt képest kinyomtatni, viszont, ha nem sietünk sehová és szép, színes képeket szeretnénk előhívatni, akkor megfelel a tintasugaras is. Természetesen ez nem zárja ki a lézeres által nyújtott minőséget, sőt!

A lézeresnek plusz pont járt azért, hogy a betűk nyomtatáskor nem folynak össze, ez pedig csakis akkor történhet meg, ha tintasugarast használunk. Ezek után, a milyen nyomtatót vegyek dilemma már nem lesz aktuális, hiszen mindenki az igényei szerint választhat.