Talán a 21. század azt a kényelmet tudja a legjobban felhasználni, amit csakis a számítástechnikai gépek, az úgynevezett „okos” dolgok képesek nyújtani. Ebbe a kategóriába sorolható az okos redőny is, ami minden háztartásban elengedhetetlen lenne.

Talán egy ilyen prémiumkategóriás terméknek az a legnagyobb előnye, hogy programozható. Egy mobiltelefonos applikáción keresztül, különféle beállításokat végezhetünk a redőnyön, így ütemezhetjük be a működését.

Talán, ami még labdába rúghat és a legerősebb érv lehet a vásárlásra, az nem más, mint az automatizálásra való képessége. Az okos redőny érzékelni tudja az éghajlatból és a földrajzi helyből, hogy mikor kell működésbe lépnie.

Ezáltal, amint kivilágosodik, felemelkedik és amint megjelennek az esti sötét első jelei, akkor leereszkedik. Így még arra sincs szükség, hogy valamilyen beállítást elvégezzünk. Ez a betörők ellen is remek védőtaktika lehet, ugyanis az okos redőny teljesen magától működve azt az érzést kelti, mintha éppen otthon tartózkodnánk.