Száraz beton
Száraz beton

Amikor nincs lehetőség a speciális berendezések építkezési területre történő szállítására és nincs hely az építőanyagok tárolására, a munkaterület pedig korlátozott, akkor ajánlott az előre gyártott keverékek használata. A száraz beton szállítása kész formában és kényelmes csomagolásban történik.

Használat előtt elegendő, ha a szükséges mennyiségű vizet hozzáadjuk a hígításához. Az említett keveréknek számos előnye van a habarcshoz vagy az önálló készítményekhez képest. A száraz beton egy félkész termék, ami ellenőrzött mennyiségű cementet és adalékanyagot tartalmaz. A keverék összetevői nem foglalnak magukba nedvességet.

A fő különbsége a hasonló anyagokhoz képest, hogy lehetőség van hosszú ideig tárolni. Ez az építőanyag jelentősen szélesíti a betonüzemek szolgáltatási területét és csökkenti a szállítási ciklusok mennyiségének számát. A száraz betont alapozásra, valamint pavilonok és kopásálló padlók lerakására használják. Segédanyagként ezt a keveréket pincék, garázsok és műhelyek alapjának elkészítésére is alkalmazzák.