asztalos szorítók
Asztalos szorítók

Ismét bekopogtat az ablakon a téli szezon, aminek sokan kevésbé, míg mások kimondottan örülnek. Tény, hogy behúzódva a kellemesen fűtött műhelybe, garázsba csodákat lehet alkotni. Amennyiben tervben van a barkácsolás, akkor ahhoz mindenképpen szükség lesz megfelelő alapanyagokra és szerszámokra, amikkel kiváló eredményt lehet elérni. Több olyan helyzet is van, amikor szükséges lehet a munkadarabok leszorítása.

Legyen szó egy fadarab megmunkálásról, vagy esetleg műanyag, fémszerkezet alakításáról gyakran jól jön, ha azok teljesen mozdulatlanok. Az asztalos leszorítók jóvoltából egyszerűen megoldható ez a feladat, valamint sokkal többre képesek ezek a hatékony szerkezetek, mint elsőre gondolni lehetne. Típusukat tekintve ugyanis vannak sarok-, valamint feszítőszorítók és ragasztófogók.

A megnevezések a legtöbb esetben teljesen beszédesek. A ragasztófogók ugyanis olyankor előnyösek, amikor valamilyen alkotó elemek összefogatása történik meg egy speciális komponens segítségével. Ameddig pedig kifejti hatását a ragasztó, a fogó egyben tartják az alkatrészeket. A feszítőszorítók ezzel szemben képesek arra, hogy széthúzzanak bizonyos tárgyakat, amikor éppen erre van szükség. Az asztalos szorítók beszerzésénél meghatározó tényezők a pofák mérete. Ez határozza meg ugyanis, hogy mekkora mélységben lehet velük erőt kifejteni. Az sem mindegy továbbá, hogy mennyire nyithatók szét a szorítók, hiszen ez dönti el, hogy pontosan milyen helyzetekben lehet velük dolgozni egyáltalán.

A leszorítás módja általában egyszerű csavarorsóval valósul meg. Ennél a résznél előnyös a kis menet, mert így precíz módon lehet és nagyobb erőt kifejteni a cél elérése érdekében. A tartósságot meghatározza, hogy pontosan milyen anyagból készülnek az asztalos szorítók. A teljes egészében acélból előállított termékek hosszú éveken keresztül vethetők be mindenféle probléma nélkül. A profibarkacs.hu jóvoltából valóban minőségi termékekre lehet szert tenni, valamint azok célirányos használatáról is szerezhetők remek ismeretek. Érdemes gondoskodni róla, hogy mindig legyen kéznél leszorító, ugyanis hajlamosak ezek a kiegészítők gyakran elkeveredni.