Grantis babakötvény
Grantis babakötvény

A takarékoskodást fontos minél előbb elkezdeni, mert csak ilyen módon gyűjthető össze nagyobb tartalék. A tartalék mindig jól jön, amit jól tudnak azok, akik keményen megdolgoznak érte. Szerencsés helyzetben vannak, akiknek nem a semmiből kell elkezdjék felépíteni az életüket, hanem kapnak némi segítséget. A különféle befektetési formák között található a babakötvény, ami remek lehetőséget kínál arra, hogy a 18-ik életévét betöltő fiatal nagyobb összeggel indulhasson neki az élete megalapozásának.

Minden szülő tudja, hogy a gyerkőcök nevelése korántsem olcsó mulatság. A kicsik valódi befektetésnek számítanak, ami a család mellett, a társadalom részére ugyanúgy meghatározó jelentőséggel bír. Már a születés után egy Start-értékpapír számla nyitását követően kezdetét veheti a takarékoskodás. A Grantis babakötvény maximálisan igényre szabható és több előnnyel jár. Az állam támogatja ezt, ezért a rendszeres spórolás mellett, évente fog gyarapodni fix összeggel az alap.

A rugalmasságnak hála, nincs semmilyen komoly elköteleződés. A havi fix befizetésektől eltekinthetnek a szülők, ami részben pozitívum, de ugyanúgy jelentheti azt, hogy csökkenni fog a felhalmozódás. Inflációkövető kamattal rendelkezik. Mindenképpen jó befektetés, főként a hagyományos banki kamatokhoz képest. Ha megvan az elhatározás a gyűjtésre, akkor a Grantis babakötvény bátran legyen előtérbe helyezve! Az elindítása egyszerű, amit megtehet a kezelő személy online vagy személyesen. Amint a kedvezményezett eléri a felnőtt kort, máris hozzáférhet a betett összeghez, amit szabadon tud felhasználni.

Itt még jobb, ha a szülői felügyelet megmarad, hogy biztosan olyan célt szolgáljon a takarék, ami előre mozdítja az ifjú felnőtt jövőjét és nem csupán felesleges pénzkidobásnak minősül. A másik kötöttség még, hogy legalább 3 éve léteznie kell a számlának, mielőtt az megbontható lenne. A grantis.hu weboldalon fény derül a részletekre és megkezdődhet a befektetés halmozása, hogy mire elérkezik a kivétel időpontja, az már igen tekintélyes összeget mutasson, amiből stabil alap válhat.