Konzolok Szervize – Destiny 2

A nagysikerű Destiny videojáték második része idén szeptember első felében jelenik meg. A rengeteg újítás mellett, mely a játék történetét, pályáit, a fegyverzetet, a védelmi felszereltséget, a karakterosztályokat egyaránt érintette, kiderült, hogy a Destiny 2-t már nemcsak konzolokon, hanem PC-n is lehet majd nyomatni.

A Konzolok Szervize információi szerint, akik a Sony által kifejlesztett PS4-re előrendelik, azok már július 18-án részt vehetnek a béta teszten. Az Xbox One előrendelői július 19-én, míg a PC előrendelői csak augusztus végén tesztelhetik a játékot. A Play Station 4-re megjelenő Destiny 2 néhány extrával is rendelkezik majd.

Mindenekelőtt lesz egy Retribution nevű plusz pálya. Emellett egy City Apex névre hallgató űrhajó, egy Weapon Borealis nevű fegyver és a Lake of Shadows exkluszív csapás is azon játékosok rendelkezésére áll, akik a Sony konzoljára rendelik meg a játékot. Már a Destiny megjelenésekor voltak exkluzív PS4 tartalmak, viszont ezek rövid időn belül Xbox One-on is elérhetővé váltak.

A Destiny 2 említett extrái 2018 őszéig kizárólag csak a PS4-en lesznek elérhetők. A játék több kiadásban is megrendelhető: Alapkiadás, Digitális Alapkiadás, Digitális Deluxe Kiadás, Korlátozott Kiadás, és végül a legteljesebb Gyűjtői Kiadás. Természetesen mindegyik verziónak megvan a maga ára.

Az Activision bejelentette, hogy a játékhoz Expansion Pass is készül, ami két nagy kiegészítőt foglal magába, de számos új felszereléssel, páncéllal és fegyverrel látja el az Őrzőket. Ezek mellett story küldetéseket, kooperatív és kompetitív játékmódokat is tartalmaz majd. A Destiny 2 története tulajdonképpen az első folytatása. Ott kezdődik el, ahol a Destiny véget ér.

Az emberiség utolsó biztonságos városát is romba dönti a Ghaul által vezetett Vörös Légió. Az erejüktől megfosztott elmenekült Őrzőknek be kell járniuk a Naprendszer még ismeretlen területeit, hogy szövetségeseket gyűjtsenek, közben pedig megerősödve felkészüljenek a végső küzdelemre. Tehát a Destiny 2 történet, pálya, grafika, harcmód, fegyverzet, védelmi eszközök, játékfelépítés szempontjából tartogat meglepetéseket.