A változatos tájak, az ősi kultúra, a finom konyha és a barátságos emberek csak néhány ok, amiért érdemes az országba látogatni. Vietnám utazás tekintetében biztosan nem okoz csalódást. A Ha Long-öbölben hajózva az ember alig hisz a szemének, hiszen a vízből kiemelkedő mészkősziklák tündéri látványt nyújtanak.

Az ország középső és déli részén gyönyörű tengerpartokat, homokdűnéket és zöldellő rizsteraszokat fedezhetnek fel a turisták. Hue városában a császári palota a múlt idők fényűzését idézi meg. A gasztronómiát illetően az ottani lakosok a friss alapanyagokat és az izgalmas ízkombinációkat részesítik előnyben.

A Vietnám utazás alkalmával mindenképpen célszerű kipróbálni a pho levest, a banh mi szendvicset és a göngyölt rizspapír tekercseket. Egyike azon országoknak, ahol a látványosságok, a szállások, valamint az éttermek rendkívül kedvező áron érhetők el, ebből kifolyólag a turisták sok mindenben részesülhetnek anélkül, hogy mélyen a zsebükbe kellene nyúlniuk. A Vietnám utazás egy kihagyhatatlan lehetőség.