A hőszigetelt bejárati ajtó kiválasztásnál számos szempontot ajánlott figyelembe vennünk, ha azt szeretnénk, hogy évtizedekkel később is meg legyünk elégedve a mostani döntésünkkel. Ajánlott figyelnünk a biztonsági szintre, a tartósságra, illetve arra, hogy melyek azok a tényezők, amelyek szerepet játszanak az adott nyílászáró kivitelezésében. A veka.hu linkre kattintva ezt is megtudhatod.

Otthonunk energiahatékonyságán sokat javíthatunk egy hőszigetelt bejárati ajtóval, bár az igaz, hogy egy ingatlan megfelelő szigetelését több szempont befolyásolja, mint például a tájolás, a falak izolációja stb. Azonban, minden épületnél előfordul bizonyos mértékű hőveszteség, ezt soha nem lehet nullára csökkenteni, csak mérsékelhető megfelelő szigetelési megoldásokkal. Tudni kell, hogy az ingatlanok hőveszteségének nagy részéért a nyílászárók felelnek. Ezért hosszútávon könnyen megtérül egy jó minőségű, profi hőszigetelt bejárati ajtó ára, mert így havonta akár 30%-al is redukálható a fűtési számla végösszege.

Leglényegesebb szempont mégis a biztonság, amit az adott bejárati ajtó nyújtani tud, hiszen az otthonunk védelme függ ettől. Itt számít az ajtó robusztussága, szerkezeti felépítése, vastagsága és külön figyelmet érdemelnek a biztonsági zárak és a záródási pontok. A nyílászáró szigetelési teljesítménye a következő elengedhetetlen szempont a döntésnél. A hosszú élettartam szintén rendkívül fontos tényező, hiszen bejárati ajtót nem cserélünk minden évben.

De hiába vásárolunk csúcskategóriás kültéri bejárati ajtót, ha az nincs szakszerűen beépítve. Soha nem szabad a beépítés árán spórolni, nem tanácsos házilag megoldani ezt a feladatot. Végül meg kell említeni a bejárati ajtó esztétikus jellegét is! Ez egy hosszú távú befektetés, aminek előnyeit akár még az utánunk következő generáció tagjai is élvezhetik, ezért lényeges, hogy minden szempontból meg legyünk vele elégedve. Érdemes olyan helyről beszerezni a hőszigetelő bejárati ajtót, ahol rengeteg szín közül választhatunk, figyelembe véve az összhangot.