Hatékony munka új fúnyíró késekkel
Hatékony munka új fűnyíró késekkel

Egy gépezet mozgó alkatrészei kopnak el a leggyorsabban, emiatt kell folyamatosan figyelni, hogy milyen állapotban vannak. A fűnyíró kések ráadásul kifejezetten nagy igénybevételnek vannak kitéve minden használatkor, egy váratlan baleset komoly következményeket okozhat.

Hogyha nem mértük fel előzőleg kellően a terepet, akkor könnyen a fűnyíró kések útjába kerülhet néhány kavics vagy vastagabb fadarab, ami komoly kárt tehet bennük.

Ezért fontos minden fűnyírás előtt alaposan szemügyre venni az adott területet, mivel a fűnyíró kések hatalmas sebességgel pörögnek és ezért fokozottan balesetveszélyesnek számít, hogyha véletlenül kilőnek egy kődarabot.

Ha már hiába az élezés és egyengetés, akkor jobb inkább másikat rendelni ezekből. Egyébként sem számítanak drágának és a cseréjük után olyan érzésünk fog támadni, hogy egy vadonatúj gépet kaptunk kézhez. Érezhetően jobb lesz a hatékonysága a fűnyíró kések cseréjét követően. Néhány egyszerű szerszám segítségével könnyen megoldható az új alkatrész felszerelése.