Magyar borok

Büszkén állíthatják a borszakértők és az ital szerelmesei, hogy Közép-Európában senkinek sem kell a francia vagy a belga borokat megvennie, hiszen a hazai italok is épp annyira színvonalasak.

Senki sem vitathatja országunkban és a szomszédos államokban sem, hogy a magyar borok nívósak, finomak és egyedülálló ízzel rendelkeznek. Talán Európában az egyik leghíresebb borvidék a tokaji. A tokaj-hegyaljai borvidék a világ első ilyen zárt borterülete az 1737-es évtől kezdődően. Ez hazánk északkeleti részén, a Zempléni-hegység déli, délkeleti lábainál fekszik. Összterülete több mint 6 ezer hektár, amit az UNESCO Világörökség Bizottsága 2002-ben felvett a a világörökségi listára. A listán ez a régió a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj nevet viseli.

Ez is ékes bizonyítéka annak, hogy a magyar borok között valóban ez az egyik legkitűnőbb. Nem csak a hazaiak kedvelik ezen italokat, hanem a külföldiek is, akik gyakran csakis ezért a borvidékért látogatnak Magyarországra, és azért, hogy megkóstolják a különlegességeket.