Női karóra

Az időmérő eszközök igen nagy átalakuláson mentek keresztül, amíg a napóráktól eljutottunk a legmodernebb atomóráig. Ez hosszú évezredekbe és a tudósok fáradhatatlan munkájába telt. A női karóra fontos helyet foglal el a modern, hordozható időmérő szerkezetek történetében.

Kevesen tudják ugyan, de a karóra viselés a 16-19. század között a nők előjoga volt. Férfi karórák ebben az időben nem léteztek. A férfiak a zsebükben hordták az órát, amely általában fontos családi ereklye volt és apáról fiúra szállt.

Az első női karóra elkészítése egy angol órásmester nevéhez fűződik, aki a királynőt lepte meg egy ilyen szerkezettel a 16. század elején. Ekkor még csak az előkelő nemes hölgyek engedhették meg maguknak, hogy ilyen szerkezeteket viseljenek, hiszen igen borsos ára volt. Manapság a női karóra már mindenkinek elérhető.

Praktikus és elegáns szerkezetek ezek, amelyek tökéletes kiegészítői lehetnek bármilyen viseletnek. Sportos, klasszikus és modern modellek közül válogathat az, aki megtekinti az Órashop hatalmas választékát.