Nyárigumi tesztek

Valószínűleg értesültél már arról, hogy az ADAC rendszeresen szokott termékteszteket végezni. A szakemberek gyakran vizsgálják meg az abroncsokat. Ezen a weboldalon megtekintheted a legfrissebb autógumi teszteredményeket is. Azt tanácsoljuk, hogy mindenképpen nézd meg a legújabb értékelést, ha nem akarsz melléfogni a választásoddal! Hidd el, hogy nagy meglepetések fognak érni! A legexkluzívabb márkák gyártmányai bizony nem mindig végeznek az első helyen.

Az is megesik, hogy egy eddig alig ismert termék végez a dobogó legfelső fokán. A szakemberek több szempont alapján végzik el a vizsgálatot. Ezen a weboldalon megnézheted, hogyan viselkednek a gumik nedves, illetve száraz úton. Arról is információt szerezhetsz, hogy az adott termék mennyire kopik. Számít még a zajszint, illetve az üzemanyag-fogyasztás. A nedves úton való viselkedés a legfontosabb szempont (40%) az értékelésnél. A többi tényező 10 vagy 20%-os súllyal esik latba, a számítások elvégzése során.

Ebben az évben a Falken Sincera SN832 nyári gumi nyerte meg a versenyt 2,3 pontszámmal. A második helyet a Semperit Comfort-Life 2 szerezte meg, a harmadikat pedig a Dunlop StreetResponse 2. Bár ezek az abroncsok remekül teljesítettek, sajnos azt sem hallgathatjuk el, hogy az első és a második helyezett adatai között szerepel egy-egy pirossal jelölt adat. A Falken guminál túl magas az üzemanyag-fogyasztás, a Semperitnél pedig a száraz úton történő viselkedés nem tökéletes.

Ezen a weboldalon megnézheted a számszerűsített eredményeket. Összesen kétféle abroncs szerzett jó minősítést, a többi pedig az ajánlott, illetve a feltételesen ajánlott kategóriába került. Ezen a weboldalon könnyen megtekintheted azt is, hogy milyen gumiknak a vásárlásáról érdemes inkább lemondanod a teszteredmények alapján. Ne feledd, hogy sok múlik a választásodon, ezért körültekintően hozd meg a döntésedet! Ezen a weboldalon megnézheted, hogy milyen a Gumidirekt kínálata. Biztosan találsz majd olyan abroncsot, ami maximálisan megfelel az általad támasztott követelményeknek.