Pamut jersey méteráru

A jersey anyag a huszadik század elején olyan átütő sikert aratott a hölgyek körében, amely még mindig tart. A pamut jersey méteráru tulajdonképpen a körkötött textíliák gyűjtőneve, amely pamutot is használ. A jersey ugyanis legtöbbször keverék szálakból áll, hiszen így lehet elérni azt, hogy más-más tapintású és tulajdonságú legyen az előállított termék.

A gyártási folyamatnak és a kötésnek köszönhetően ez a típusú textília igen könnyű, hajlékony és kényelmes a viselete is. Ezt először Coco Chanel ismerte fel. Ezért is ragaszkodott ahhoz, hogy a kollekcióinak fő darabjai pamut jersey méteráru kereskedésekből kerüljenek ki. Az idő őt igazolta, hiszen pamut jersey ma már mindenik nagykernek az alapeleme és az egyik tetemes forgalmat hozó áruja.

Ahhoz, azonban, hogy ebben a versenyorientált piacban valaki kitűnjön a többi közül, muszáj valamilyen új szemszögből megközelítenie az értékesítést. Sokan a külföldről hozott pamut jersey méteráru kegyeiben bíznak, azonban itt kell számolni a szállítási költséggel és a beszerzés gyorsaságával is. Azonban ezt mindegyik méteráru Budapest nagyon is jól tudja.

Ezért, ha külföldről importálnak textileket, akkor azelőtt jól megalapozzák a szállítás körülményeit és a fellelhető tartalékokról is tájékozódnak. Csak az tud fennmaradni ezen a telített textilpiacon, aki rögtön ki tudja szolgálni a vásárlóit azzal, amit szeretne. Az a válasz nem szabad létezzen a szótárukban, hogy „nincs”. E helyett inkább azt szokták használni a tapasztalt szakemberek a méteráru Budapest mindegyik üzletében, hogy „rövidesen lesz”, „de egy másik színben van”, „azonnal megrendeljük” és „válasszon a katalógusból”.

Ezek sokkal inkább fenntartják a vásárlás esélyét, mint ha valakit azzal küldenének el, hogy egyszerűen nincs abból, amit keres. Be kell biztosítaniuk az ügyfelet, hogy elégedetten távozzon és az üzlet is létrejöjjön. Ha fontos megrendelőről van szó, akkor egy méteráru Budapest területén sem teheti meg, hogy elszalassza egy olyan anyag hiánya miatt, ami könnyen beszerezhető lenne.