Vászonzsák
Vászonzsák

Néhányan még mindig félnek attól, mit szólnak a boltok dolgozói, hogy nem műanyag tasakokba teszik a vásárolni szánt zöldséget, gyümölcsöt, hanem saját zsákokba, de kezd trendi lenni a vászonzsák. Éves szinten több száz nejlon tasakot válthatunk ki vele. A műanyag zacskók környezetszennyezőek, rendkívül hosszú ideig vannak jelen és veszélyt jelentenek a növény- és állatvilágra.

Számos esetről hallani, amikor madarak csőre, lába akad az eldobált műanyag szemétbe, ha pedig nem kapnak segítséget, akár el is pusztulnak. A vászonzsák hosszú ideig hű társunk lehet a vásárlásban. Különböző méretekben kapható, így találunk megfelelő nagyságút az aszalványoknak, zöldségeknek, gyümölcsöknek és pékáruknak is.

A vászonzsák többféle módon használható. Akár a házilag készített növényi tejek szűrésére is alkalmas, a sűrű szövésének köszönhetően. Mosózsákként is remekül funkcionál, meghosszabbíthatjuk vele a textilek élettartamát. Ne féljünk használni a nem csomagolásmentes boltokban sem! Mutassunk példát, ösztönözzünk másokat is a tudatos vásárlásra!