Bojler fogyasztása

Szinte kivétel nélkül mindegyik háztartásban létezik melegvíz-ellátás. Ez pedig lehetővé teszik a forró zuhanyt, a kézmosást meleg vízzel és még sok egyéb tevékenységet – csak a megfelelő csapot kell eltekerni hozzá.

Azonban a bojler fogyasztása jelentős hányadát teszi ki az elhasznált energiának, ami megnehezíti a működésüket. Ennek a ténynek a tudatában viszont képesek lehetünk olyan lépések megtevésére, amelyek segíthetnek a költségek csökkentésében.

A vízmelegítő rendszerek az otthonunk teljes villamos energia költségének 18 %-át teszik ki. A bojler fogyasztása a víztartály méretétől, valamint az elhasznált vízmennyiségtől, a hőmérséklet fokának beállításától és a tartály szigeteltségétől függ.

A vízmelegítő által használt villamos energia mennyiségének csökkentése érdekében, a termosztát hőfokát ajánlatos 50 °C fokra csökkenteni. A bojler fogyasztása még mindig csökkenthető, ha a tartály körül egy szigetelő védőréteget helyezünk el. Egyéb hasznos ötletekért forduljon a szakembereinkhez!