A spenót rendkívül jó

Ez az egyik legegészségesebb zöldség, amely rengeteg ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. A spenót diéta és a spenót jótékony élettani hatásai a szervezetre pozitívak.

A spenót a Közel-Keletről származik, egy olyan egynyári növény, amely akár 30 cm magasra is megnőhet. Levelei sokfélék lehetnek formában és méretben egyaránt. A spenót jótékony hatása a szervezetben több téren mutatkozik meg. Olyan összetevőket tartalmaz, amelyek megvédik a szervezetet az olyan betegségektől, mint például a csontritkulás, a vastagbélrák, az ízületi gyulladások és a szívbetegségek. A spenót hatása ezenkívül megmutatkozik még a vérnyomás csökkentésénél is. Vásárlásánál arra figyeljen, hogy mindig friss, zsenge formában vegye meg, mivel ilyenkor tartalmazza a legtöbb vitamint.

Ha mosatlanul hűtőbe teszi egy műanyag zacskóba, akkor az körülbelül négy napig használható fel. A spenót főzve vagy akár nyersen is fogyasztható, csak előtte alaposan mossa meg folyó víz alatt, ezáltal eltávolítja a piszkot, a szemetet belőle.