Szójátékok
Szójátékok

Játékosan tanulni, ez egy gyermek feladata. Ha el szeretnénk érni, hogy a lurkó ne csak akarjon, hanem szeressen is nyelveket elsajátítani, akkor tegyünk meg mindent azért, hogy ne kényszernek érezze a feladatot! Ebben óriási segítségünkre lehetnek a modern szójátékok, amelyek gyakran más népszerű elemekkel is kombinálva vannak, amilyen lehet például a Tetris.

A változó alakú építőkockákkal kell kitakarni a betűhalmaz azon részeit, amelyek szavakat képeznek. Ez gondolkodásra fogja serkenteni a fiatalokat, de akár a becsatlakozó felnőtteket is. A szójátékok ugyanis minden generáció számára hasznosak lehetnek. Nincs egyáltalán megszabva, hogy valaki csak adott életkor betöltéséig kezdhet el nyelveket megtanulni.

Az sem kizárt, hogy egy ilyen játék hatására kapunk rá az idegen kultúrák megismerésének élményére. A szójátékok hosszú órákon keresztül kellemes és szórakoztató időtöltést garantálnak, ezért használjuk ki a lehetőséget és a hosszú téli estéken, a jó meleg szobában, nevetve fejlesszük a szókincsünket!