Mauer zár

Otthonunk egyik legfontosabb része a bejárati ajtó, hiszen ez maximális biztonságot kell nyújtson, éppen ezért nemcsak a zár minősége is ugyanolyan lényeges. Az egyik legjobb választás a Mauer zár lehet, mivel ezt szinte lehetetlen feltörni. Természetesen az is számít, hogy a zárak több évig is kifogástalanul működjenek és ne akadjanak. A legtöbb Mauer zár esetében ez így van, így ezekben a termékekben szinte biztosan senki nem fog csalódni.

A zárak akár régebbi ajtókba is beszerelhetőek, sőt, nem is szükséges hozzá nagy szaktudás, csak a megfelelő eszközök használata. Fontos lehet, hogy minden zárhoz legyen legalább egy pótkulcs, hiszen erre bármikor szükség lehet. Bármikor előfordulhat, hogy a zárat nem lehet kinyitni, de ilyenkor nem szabad erőltetni, mert a kulcs könnyen beletörhet.

A Mauer zár esetében ez nagyon ritkán fordul elő, azonban erre is érdemes felkészülni. Amennyiben a kulcs beragadt vagy beletört a zárba, az egész zárszerkezetet szét kell szedni, mert csak így lehet kiszedni.