Teniszkönyök gyógyítása
Teniszkönyök gyógyítása

Ne gondoljuk azt, hogy az irodában dolgozók nem szenvednek fizikai tünetektől a munkájuk miatt. Tény, hogy a szellemi megerőltetés gyakran nagyobb, de a teniszkönyök gyógyítása náluk is felmerülő igény. Az írószer folyamatos használata vagy a billentyűzet állandó nyüvése lassan, de megerőltetővé válhat az alkar, valamint a csukló és kézfej számára. Ez egészen odáig fajulhat, hogy kellemetlen szúró, égő érzés lesz úrrá a végtagon, ami akár egy gyulladássá is fokozódhat. Amint ez megtörténik, a teniszkönyök gyógyítása egyszerűen elkerülhetetlenné válik.

Milyen módon kezdjünk neki ennek a feladatnak? Első lépésben vissza kell fogni a megterhelő munka végzését! Ez gyakran nem egyszerű, főként akkor, ha ebből élünk, de el kell döntenünk, hogy az egészségünk az, ami fontos vagy teljesítsük a normát. A munkaadónak sem jó, ha túlerőlteti magát a személyzet, mert akkor így vagy úgy, de betegszabadságot kell kiadjon, ami termeléskieséssel jár. Akkor inkább maradjon el a teniszkönyök gyógyítása azáltal, hogy kevesebb feladat vár elvégzésre.

Okosan átgondolt tervezéssel mindez egyszerűen megvalósítható és akkor még a munkásoknak sem lesz egy kész rémálom a mindennap. Térjünk vissza a teniszkönyök gyógyítása témához! Amikor már késő a megelőzés és elengedhetetlen, hogy tegyünk valamit, akkor elsősorban pihentetésre és a helyi vérkeringésnek a fokozására van szükség. Ezt könnyen elérhetjük a természetes metil-szalicilát tartalmú kúszó fajdbogyó hatóanyagával. Ezen kívül a bergamott és levendulaolajok is segíthetnek a nyugtatásban és regenerálódás megindításában.

A folyamatos kezelés a természetes alapanyagokkal elég gyorsan érezteti hatását, de ennek ellenére ne kapkodjuk el a visszatérést a munkához vagy más tevékenységhez, mert akkor rövid időn belül ismét előtérbe kerülhet a teniszkönyök gyógyítása. Csakis átgondoltan és fokozatos módon emeljük a terhelést és amennyiben ismételten elkezdjük érezni a kellemetlen feszülést az alkarban vagy kézfejben, akkor pihentessük testrészünket és alkalmazzuk a megfelelő terméket a kezelés végett!