Kerékpár karbantartás

Mint minden járművet, úgy a biciklit is karban kell tartani. Mit is jelent ez? Tulajdonképpen a kerékpár karbantartás nem bonyolult és nem is vesz sok időt igénybe.

A tulajdonosoknak annyit kell észben tartani, hogy a bringát tanácsos évente legalább egyszer, de talán kétszeri alkalom még ideálisabb, elvinni a szerelőhöz, hogy a szakember átvizsgálja azt. Ekkor előfordulhat, hogy a szaki valamelyik alkatrész cseréjét javasolja, esetleg egy újítást tanácsol, ami mindenképp a tulajdonos és a bicaj javára válna. A kerékpár karbantartás azért lényeges, mert ennek a hiányában a legszínvonalasabb és leginkább tartós jármű is hamar tönkremehet. Úgy kell itt gondolkodni, mint a kocsik esetében.

Ott is van éves ellenőrzés, olajcsere és az ehhez tartozó alkatrészek cseréje, illetve újabb járgány esetén a kétévente szükségszerű műszaki vizsgálat. A kerékpár karbantartás csakis előnyökkel jár, ugyanis így megelőzhetőek azok a problémák, amelyek később még nagyobb bajjá változnak, és több pénzbe kerülnek az embernek.