A nyaralással kapcsolatosan a legtöbb embernek gyönyörű tengerpartok, fürdőzés, napozás jut az eszébe, de bármilyen úti cél nélkül. Vannak, akik Törökországot részesítik előnyben, oda utaznak szívesen, persze azt, hogy melyik részére, attól teszik függővé, hogy milyen programokon akarnak részt venni. Erről bővebben is szót ejtenek a www.eurotravel.hu weboldalon. Hová érdemes leginkább utazni? Aki az azúrkék tenger nyugodt báját keresi, annak az Égei-tenger partja lesz a tökéletes választás.

Ennek a régiónak a legnépszerűbb turistacélpontjai közé tartozik a varázslatosan gyönyörű, végeláthatatlanul hosszú partszakaszokkal rendelkező Bodrum, Izmir vagy Kusadasi. Az ország ezen részén mindent megtalálunk, ami szükséges lehet egy nyugodt, pihentető tengerparti nyaraláshoz. Azonban vannak olyanok, akik inkább a soha nem csillapodó tengerparti nyüzsgést részesítik előnyben, mert számukra ez a nyaralás lényege. Nekik érdemes a Török Riviéra part menti városai közül úti célt választaniuk.

Törökországnak ez a térsége, a kihagyhatatlan tengerparti élmények mellett, egyéb szórakozási lehetőségeket is tartogat. A természeti adottságok kifejezetten változatosak, aminek köszönhetően akkor sem kell messzire mennünk, ha kirándulni támad kedvünk. Itt ugyanis felfedezésre várnak sűrű, erdős területek, hangosan robajló vízesések, kalandos barlangok. Ha már erre járunk, akkor érdemes felkeresnünk az Antalya-tótól néhány órányira fekvő Pamukkale városát, ahol több, ásványi anyagokban gazdag termálvizes forrás is van.

Ezek medencéiben vehetünk egy pihentető fürdőt, ami jót tesz testünknek, lelkünknek. Ha Törökország kulturális hagyatéka is felkelti az érdeklődésünket, akkor számtalan ókori romvárost látogathatunk meg, amelyek mind a mai napig őrzik a történelem tanulságait. Továbbá, kiemelkedő kulturális élmény lehet Isztambul városa is. Az ország területén ez a legnépesebb város, ráadásul egyszerre helyezkedik el az európai és az ázsiai kontinensen. Szűk utcácskáin egymást érik a színpompás butikok.