Uszodai párátlanító
Uszodai párátlanító

A penész megjelenése nem egy kellemes dolog, biztosan már Ön is szembe nézett már ezzel a problémával. Azonban tudni kell, hogy mindaddig, amíg nem talál megfelelő táptalajra, az elpenészesedés nem kezdődik meg. A lakások mellett a penész még az uszodákat sem kíméli, ahol jól jöhet az uszodai párátlanító, amely megelőzi a penészgomba kialakulását.

Minden uszoda üzemeletetőnek fontos odafigyelnie a megfelelő páramentesítésre. A kezdetben kis bosszúságot okozó penész, a későbbiekben jóval nagyobb kár okozója is lehet.

A magas páraszint következményeként megjelenik a penészgomba, amely kezdetben csak a falakon, majd később a tárgyakon is megtelepszik, és ha ez még nem lenne elég, a magas páratartalom miatt a medencetérben is felgyorsul a korrózió.

A rendszeres szellőztetéssel átmenetileg orvosolni lehet a problémát, de nem oldja meg végleg. A tökéletes megoldás mindenképp egy uszodai párátlanító, amellyel beállítható a kívánt páratartalom, így elkerülhető a penészképződés, ugyanakkor a levegő nem lesz túl száraz sem.