Csapágyak mezőgazdasági gépekhez
Csapágyak mezőgazdasági gépekhez

Mondhatni, hogy ez a fajta számít a leginkább elterjedtnek, hiszen számos alkategóriája létezik. A golyóscsapágy méretek megadása alapján, az NTN-SNR weboldalán megtalálható a megfelelő típus. Ez a fajta a gördülőcsapágyak családjába tartozik, hiszen a belsejében apró acél, bizonyos esetben kerámiagolyók segítik a gördülést.

Ezáltal leveszik a terhelést a tengelyekről és más mozgó alkatrészekről. A járművek kerekeinek a forgása manapság már elképzelhetetlen lenne ezek nélkül.

A történészek szerint, már időszámításunk előtt 100 évvel is használtak kezdetleges változatokat. Az igazi áttörés azonban még sokat váratott magára, hiszen a szabadalom 1794-ben született meg Philip Vaughan által. Innentől kezdve rendszeresen alkalmazták a különféle golyóscsapágy méreteket, eleinte kerékpárok, majd az autók esetében is.

Nyilvánvalóvá vált, hogy sokkal strapabíróbb és időtálló kivitelezés érhető el ezek használatával. A golyóscsapágy méreteket a furat, a külső burkolat és a szélesség határozza meg. Az NTN-SNR termékei magas minőséget képviselnek nemzetközi szinten.