Növényi sütőolaj

Vitathatatlan tény, hogy a szervezet túlságosan magas koleszterinszintje igen súlyos ér- és szívbetegségek kialakulását is előidézheti. Emiatt a szakemberek az állati eredetű zsír helyett inkább a növényi sütőolaj fajtát ajánlják akkor, ha a sütésről vagy főzésről van szó.

Persze, rengeteg kutatás azt is igazolta, hogy ezeknek sok olyan fajtája van, melyek valamilyen szinten ártalmasak lehetnek, mert az előállításkor keletkeznek az úgynevezett transz-zsírsavak is, amik megbontják a szervezet koleszterin-egyensúlyát, ami szintén számos veszélyt tartogat, fiatalokat és időseket illetően egyaránt. Felmerül a kérdés, hogy melyik az a sütőolaj, amelyikben valóban meg lehet bízni, és aminek a gyakori használata sem vezet megbetegedéshez?

Érdemes lehet a megfelelő sütőolaj megtalálása és megvétele érdekében ellátogatni a www.gourmania.hu weblapra. Ez a shop a sütőolaj mellett forgalmazza az olíva és a szőlőmag változatokat is, melyek szintén egészséges megoldásoknak mondhatóak. Itt a magas színvonal mellett adott a reális ár is.