Zehnder Comfospot 50

Ha friss levegőt szeretnénk bejuttatni egy szobába, akkor gondolkodás nélkül kinyitjuk az ablakot, holott lehet ezzel többet ártunk, mint használunk. Ugyanis, ha olyan környéken vagyunk, ahol magas a légszennyezettség, akkor az oxigén mellett, számos káros anyagot is be fogunk engedni.

Mit tehetnénk akkor, hogy kellemes környezetet teremtsünk és cserébe a szervezetünket se tegyük ki veszélyes elemeknek? Például beszerezhetjük a Zehnder Comfospot 50 hővisszanyerős szellőztető egyik kiváló példányát. Ez a szerkezet a helyiség szellőztetésére alkalmas úgy, hogy a külső falba vagy ablakba kerül beszerelésre és a kinti levegőt átszűrve áramoltatja be a lakásba.

Továbbá, a Zehnder Comfospot 50 a hő-megtartást is lehetővé teszi, ugyanis entalpia hőcserélője révén kiegyenlíti a benti és a kinti hőmérséklet-különbséget, sőt, a párát is szabályozza. Ezáltal megelőzi, hogy túlságosan kiszáradjon a levegő, de a penészedésnek kedvező, túl nedves körülmények kialakulását is. Tehát a Zehnder Comfospot 50 egyszerre felel a friss levegőért és a kellemes, egészséges mikroklíma megtartásáért is, így igazán jó befektetésnek számít.

Ugyanakkor, a hővisszanyerős szellőzés nemcsak egyetlen helyiségben oldható meg, hanem többszobás otthonokban, nagyobb épületekben, vendéglátó egységekben és ipari komplexumokban is. Ehhez a Zehnder márka szintén kínál megfelelő berendezéseket, természetesen különféle teljesítménnyel és eltérő technikai paraméterekkel. Azonban tudni kell, hogy ilyen esetekben a hővisszanyerős szellőzés nem csupán egy készülék által valósul meg, hanem egész rendszer kiépítésére van szükség hozzá.

A nagyteljesítményű berendezéshez légcsatornákat csatlakoztatnak, amelyek behálózzák a teljes épületet, illetve eljuttatják a friss levegőt és kiszívják az elhasználtat minden teremből. Vagyis a hővisszanyerős szellőzés megvalósítása komoly tervezést és hozzáértést igényel, különben nem lesz elég hatékony vagy akár túlzott energiafogyasztás is felléphet. Kérjen Ön is profi segítséget, ha ilyen jellegű tervei vannak!