Egyedi eljegyzési gyűrű
Egyedi eljegyzési gyűrű

Minden ember más és más. Ennek megfelelően minden pár kapcsolata egyedi és megismételhetetlen. Ha ezt a különleges szerelmet igazán meg akarja mutatni a párjának, akkor Önökhöz egyedi eljegyzési gyűrű illik. Egyedivé akár egy sorozatgyártmányú gyűrűt is lehet tenni egy kis gravírozással kívül vagy belül. De csak a saját tervezésű eljegyzési gyűrű lehet igazán egyedi és különleges. A megrendelő pár jöhet akár a saját elképzelésével, hogy mit szeretne, vagy a terveket akár az ékszertervezővel közösen is előkészíthetik.

A tervező ugyanis sok olyan ötlettel és megoldással tud előhozakodni, ami lehet, hogy eszébe sem jutott a megrendelőnek. Ne aggódjon azon, hogy az ékszertervező már létező összeállítást fog ajánlani, mert ő is nagyon jól tudja, hogy az egyediség nem másolható. Ha mégis emiatt aggódik, akkor legyen legalább egy jól körvonalazódott ötlete, amely az egyedi eljegyzési gyűrű mindkét darabjában benne lesz. Így biztos lehet abban, hogy nincs még egy ilyen gyűrűpár a világon.

Az eljegyzési gyűrű készítés előtt mindenképpen le kell tisztázni, hogy milyen anyagból szeretné azokat. Manapság nagyon divatosak a palládiumos fehéraranyból készült gyűrűk. Főleg akkor lehet jó választás, ha a pár valamelyike allergiás bizonyos fémekre, mivel ez az anyag hypoallergén. A karát kiválasztása után kiszámolható, hogy mennyibe fog kerülni. Ehhez még hozzáadódik esetenként a drága- vagy féldrága kő ára, annak nagysága és csiszolása szerint. Mivel semmihez sem hasonlítható darab készül, az egyedi öntőforma elkészítése is felárat von maga után.

Az eljegyzési gyűrű készítés folyamatának végösszege az első alkalommal, amikor az üzletbe lép, még nem számítható ki pontosan. Például a gyűrű vastagsága, az Ön és párja ujjának mérete is nagyban befolyásolja ezt. A tervezés befejezésével az eljegyzési gyűrű készítés az ujj méretének lemérésével folytatódik. Ezt követően a White and Black munkatársai tudnak mondani egy megközelítő árat és előállítási időt is. Ez, természetesen, időközben változhat, mivel eljegyzési gyűrű készítés nem egzakt tudomány, és a pillanatnyi aranyárfolyam is befolyásolja.